Segueix-nos a les xarxes socials:

Toni Massanés i Jordi Savall reben el Premi Ciutat de Barcelona

Ada Colau ha presidit l'acte al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona

Toni Massanés i Jordi Savall reben el Premi Ciutat de Barcelona

El berguedà Toni Massanés i l'igualadí Jordi Savall han rebut aquesta tarda el prestigiós Premi Ciutat de Barcelona 2016. El primer, en l'apartat de gastronomia i el segon, en música.

La resta de guardonats són Alessandro Scarnato en l'àmbit de la historiografia, la Sala Beckett en la d'arquitectura, Antoni Hervàs en les arts visuals, Carme Rovira Virgili en les ciències experimentals i la tecnologia, Salvador Aznar Benitah en les ciències de la vida, Mariana Enríquez en la literatura castellana, Carles Rebassa en la catalana i l'Agrupació Senyor Serrano en el teatre. Leandro Mendoza en la categoria de circ, Taller Escola Sant Camil en la cultura popular i tradicional, Loscorderos.SC en la dansa, La Casa de Carlota en el disseny, "Cabal Musical" del Taller de Músics en l'educació, Andreu Missé en els mitjans de comunicació, Maria Arnal i Marcel Bagés en la música i Miquel Desclot en la traducció.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, present a l'acte ha lamentat avui la precarietat laboral en la cultura i en la ciència. Colau ha presidit l'acte al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona juntament al tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni.

L'alcaldessa ha advertit al sector de la cultura i la ciència dels dos riscos als quals s'exposen: caure en la "captura institucional", que "ofega i desnaturalitza la creació", o ser víctimes de l'"abandonament" institucional, que pot fer que la creació es converteixi en un "bé de consum" i una "mercaderia".

De la seva banda, Collboni ha subratllat que Barcelona destina un 5 % del seu pressupost, o un 5,6 % si es té en compte allò que destinen els districtes, cosa que homologa la capital catalana amb la resta de ciutats del món que més aposten per la cultura.

Prem per veure més contingut per a tu