La campanya electoral del candidat socioliberal a la presidència francesa, Emmanuel Macron, va ser piratejada pel grup de hacker» , segons un informe de la companyia de seguretat informàtica Trend Micro difós pels mitjans francesos.

Pawn Storm, més conegut com Fancy Bear, és el mateix que va ser acusat de ciberatacs contra la candidata demòcrata a les presidencials als Estats Units, Hillary Clinton.

El diari 20 minutes va detallar que, entre mitjan mes de març i mitjan abril, el grup va crear quatre noms de dominis similars als de l'equip d'En Marxa, el moviment al voltant del qual Macron va articular la seva candidatura.

Segons l'empresa japonesa Trend Micro, els hackers van intentar robar dades personals o d'identificació a través de l'enviament de correus fraudulents i també tenien com a objectiu infectar ordinadors.

L'equip de Macron ja havia anunciat a mitjan febrer haver estat l'objectiu de «centenars, fins i tot milers, de ciberatacs procedents de les fronteres russes», i va afirmar no estar sorprès per les conclusions d'aquest informe.

El director de la campanya digital del candidat, Mounir Mahjoubi, va precisar a 20 minutes que cap dels seus comptes de correu electrònic va ser piratejada i va assenyalar no estar en capacitat de poder atribuir l'origen d'aquests últims atacs, els ocorreguts entre març i abril.

Macron, de 39 anys, va encapçalar la primera ronda de les presidencials de diumenge passat amb el 24,01% dels vots i s'enfrontarà en la segona del proper 7 de maig amb la ultradretana Marine Le Pen, que va aconseguir el 21,3% .

Segons els sondejos, l'exministre d'Economia i antic banquer té avantatge en els comicis davant de Le Pen, que durant la campa-nya del primer torn es va reunir a Moscou amb el president rus, Vladímir Putin.