Set entitats catalanes contràries a la independènciaa van enviar ahir una carta al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, per demanar-li que vagi al Congrés per explicar i debatre el seu pla sobiranista. Societat Civil Catalana, l'associació de juristes Llibertats, Empresaris de Catalunya, Advocats Catalans per la Constitució, l'Associació d'Historiadors de Catalunya Antoni de Capmany, el Centre Lliure d'Art i Cultura i l'Associació de Periodistes Pi i Margall han signat una carta dirigida a Puigdemont en la qual defensen «seguir apostant pel diàleg» per solucionar conflictes.

«No podem deixar passar cap oportunitat per seguir defensant qualsevol plantejament mitjançant les vies que nosaltres mateixos, democràticament, ens hem atorgat», diu la missiva.

Com a «catalans i demòcrates», els signants de la carta insten Puigdemont a «formular les peticions que consideri necessàries davant el Congrés», que és l'«òrgan al qual constitucionalment i democràticament correspon la iniciativa de reformar» la Constitució.