Segueix-nos a les xarxes socials:

El judici contra Chavesi Griñán començarà el 13 de desembre

Les declaracions dels acusats per la peça política dels ERO no es produiran fins al 2018

El judici contra els expresidents andalusos Manuel Chaves i José Antonio Griñán per la peça política dels ERO començarà el 13 desembre i acabarà en funció de les sessions del judici, segons van acordar els advocats, la Fiscalia Anticorrupció i el tribunal que presidirà la vista oral. El judici se celebrarà amb tres sessions setmanals i començarà amb les qüestions prèvies, que s'exposaran el 13, 14 i 15 de desembre, i el 9 de gener del 2018 començaran les declaracions dels acusats.

Les sessions de la vista oral del judici de dilluns i dimarts seran només al matí, i la dels dimecres al matí i a la tarda, van informar advocats presents en la reunió de totes les parts.

En aquesta peça dels ERO són acusats, a més de Chaves i Griñán, vint ex-alts càrrecs de la Junta d'Andalusia, entre ells sis exconsellers: Gaspar Zarrías, Magdalena Álvarez, José Antonio Viera, Carmen Martínez Aguayo, Francisco Vallejo i Antonio Fernández.

En la peça política dels ERO s'investiga el procediment específic que es va aplicar a Andalusia entre els anys 2000 i 2011 per a ajudes a empreses, que va suposar un desemborsament discrecional i arbitrari de 855 milions d'euros, segons el jutge Álvaro Martín, que va dictar l'ordre de processament contra els ex-alts càrrecs.

Mentre que Chaves és acusat per prevaricació continuada i associació il·lícita i s'enfronta a una petició de la Fiscalia Anticorrupció d'una condemna de 10 anys d'inhabilitació; el seu successor al Govern andalús suma també l'acusació de malversació continuada i afronta la petició de sis anys de presó i 30 anys més d'inhabilitació. Tant Chaves com Griñán es van donar de baixa del PSOE fa ara un any.

Prem per veure més contingut per a tu