Segueix-nos a les xarxes socials:

Sáenz de Santamaría afirma que Puigdemont i Junqueras han d'«assumir el seu fracàs» després de la marxa d'Albert Batlle

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sénz de Santamaría, considera que la dimissió d'Albert Batlle és un motiu més perquè Carles Puigdemont i Oriol Junqueras assumeixin ara el seu fracàs o, si no, l'hauran d'assumir l'1 d'octubre.

Per a la vicepresidenta, aquesta dimissió deixa en evidència que és «gravíssima» la dinàmica de la Generalitat, perquè qualsevol persona que respecta la llei i vol complir amb la seva obligació es veu obligada a dimitir per motius polítics. «Quan la gent moderada, que posava realisme polític, se n'ha d'anar de la Generalitat, Puigdemont i Junqueras poden fer dues coses: o assumir el seu fracàs ara o assumir-lo l'1 d'octubre», va subratllar abans de reiterar que el referèndum no se celebrarà. Segons la seva opinió, el que faria qualsevol govern sensat és aturar-se, analitzar la «deriva» en la qual s'està situant i s'està portant molta gent moderada, i reflexionar.

Per la seva banda, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va afirmar que els Mossos d'Esquadra defensaran «l'interès general» dels ciutadans i no obeiran al mandat d'una persona o d'un Govern de «radicals que vol incomplir les normes» amb la celebració del referèndum per la independència de l'1 d'octubre.

Catalá es va mostrar «segur» que els Mossos d'Esquadra, com a «servidors públics que són, estan al servei de la llei i no al mandat d'una persona». Els cossos de seguretat, va recordar el ministre, «no poden rebre ordres contràries al dret».

Prem per veure més contingut per a tu