Segueix-nos a les xarxes socials:

Dos incendis a Albacete i Zamora cremen més de 6.000 hectàrees

El foc de Yeste ha provocat que 126 de les 445 persones evacuades romanguin fora de les seves llars

Dos incendis que es mantenen actius a Albacete i Zamora han cremat més de 6.000 hectàrees en diversos dies. Així, el foc de Yeste (Albacete), a la serra del Segura, continua actiu després de cinc dies de lluita contra unes flames que ja han arrasat més de 3.000 hectàrees i que mantenen desplaçades de les seves llars 126 persones. Segons va explicar el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Desenvolupament Rural de Castella-la Manxa, Francisco Martínez Arroyo, l'incendi a Yeste ha cremat ja 3.200 hectàrees i es trigarà uns quants dies a controlar-lo a causa de les dificultats que comporta.

Des de divendres passat s'han desallotjat per seguretat 18 pedanies i poblets de la zona, dels quals han estat evacuades 445 persones. Del total de desplaçats, 126 romanen en diferents instal·lacions i allotjaments dels municipis de Yeste i Molinicos.

Paral·lelament, les hectàrees cremades en l'incendi forestal declarat aquest cap de setmana a la província de Zamora s'eleven a més de 3.000, majoritàriament de muntanya baixa i pastura però també d'arbrat d'alzina i terrenys que tenen un alt valor paisatgístic del parc natural de Las Arribes del Duero.

Prem per veure més contingut per a tu