Segueix-nos a les xarxes socials:

Un altre col·lectiu se suma a Arran en atacs i sabotatges contra el turisme a Barcelona

El grup va penjar un vídeo a Twitter on es pot veure com punxen les rodes de bicicletes de lloguer

Un altre col·lectiu se suma a Arran en atacs i sabotatges contra el turisme a Barcelonaacn

L'organització Endavant, que forma part de la CUP, es va responsabilitzar ahir de nous episodis d'atacs i sabotatges en establiments relacionats amb el turisme a Barcelona, com locals de consigna de maletes i negocis de lloguer de bicicletes a turistes del districte de Ciutat Vella.

El grup Endavant Ciutat Vella va penjar ahir un vídeo al seu compte de Twitter on es pot veure com una persona utilitza un objecte afilat per punxar les rodes de les bicicletes aparcades a l'exterior de botigues de lloguer, com ja va fer Arran, i posar silicona als panys de diversos locals.

En les imatges, preses en horari nocturn, també s'observen diverses pintades del col·lectiu Endavant que inciten els turistes a anar-se'n de la ciutat i afirmen que el turisme «l'està matant», a més d'adhesius amb la consigna «el turisme mata els barris» i l'etiqueta «#ProuBarricidi».

L'alcalde accidental de Barcelona, Jaume Collboni, va acusar el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, de ser «ostatges» de la CUP en el procés, i va dir que això explica que «no denunciïn» l'atac al Bus Turístic per part d'Arran.

«Sembla que tinguin por de la CUP, per la seva dependència dels anticapitalistes. Tots els partits democràtics hauríem de denunciar-ho, perquè atacs com el de l'autobús posen en risc la convivència», va declarar en una entrevista al diari El País.

Per a Collboni, «estigmatitzar un grup de persones des del prejudici i amb sentit pejoratiu és xenofòbia», en al·lusió a les accions d'Arran. El socialista va defensar que la resposta de l'Ajuntament de Barcelona ha estat «adequada», i va insistir que cal ser «molt clars i contundents pel que fa a donar empara a les actuacions violentes».

El ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, va subratllar ahir que el govern actuarà «amb la màxima contundència», perquè els atacs contra el sector turístic no es repeteixin «ni un dia més», i va avançar que s'ha posat en contacte amb els ministeris d'Interior i Justícia.

L'organització Endavant, que forma part de la CUP, es va responsabilitzar ahir de nous atacs i sabotatges a establiments relacionats amb el turisme a Barcelona, com consignes de maletes i negocis de lloguer de bicicletes a turistes.

La comissió de Presidència i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, dilluns que ve, farà una reunió de caràcter extraordinari per analitzar la situació.

Prem per veure més contingut per a tu