Segueix-nos a les xarxes socials:

Rajoy retarda dues hores la seva reunió amb el Rei per un atac de lumbago

Felip VI i el cap de Govern mantindran aquesta tarda una trobada al palau de Marivent

Rajoy retarda dues hores la seva reunió amb el Rei per un atac de lumbagoAgències

El president del govern, Mariano Rajoy, s'ha vist obligat a retardar avui seu la seva habitual reunió d'estiu amb el rei al palau de Marivent, prevista inicialment a les 12.30 hores, per un atac de lumbago que ha patit aquest matí, han informat fonts de la Moncloa.

A la tornada de la seva caminada matinal pels voltants de Ribadumia (Pontevedra), on ha passat uns dies de vacances, Rajoy ha sentit molèsties i ha necessitat assistència mèdica. Un cop tractat, el cap de l'Executiu ha pogut embarcar a l'avió oficial que el trasllada des de Vigo a Palma, on es veurà amb Felipe VI aquesta tarda. Rajoy ja ha patit en altres ocasions problema de lumbàlgia que també l'han obligat a rebre tractament mèdic, segons les fonts.

En els dies en què ha estat de vacances a Pontevedra, el president del govern ha sortit a passejar a primera hora del matí, una de les seves grans aficions. Rajoy ha parlat amb el Rei per informar-lo del seu estat i comunicar-li l'hora a la qual podria enlairar-se des de Vigo rumb a Palma, han apuntat des de Moncloa.

Segons la Moncloa, després de la reunió tindrà lloc el dinar amb el cap de l'Estat i, quan acabi, decidirà si compareix, a partir de les 15: 30h, davant els periodistes en funció de com es trobi físicament, ja que la roda de premsa al jardí de Marivent dels presidents del govern sempre es fa a peu dret.

La reunió estival té com a objectiu analitzar les qüestions d'actualitat de l'àmbit polític, per la qual cosa es dóna per fet que abordin la crisi de Catalunya davant el desafiament independentista. Felip i el cap de l'Executiu reprenen així la tradició de mantenir aquest despatx a la residència estival de la Família Reial a Mallorca. En 2016, amb l'Executiu en funcions i en plena formació de govern després de les eleccions del 26 de juny, va ser el cap d'Estat qui es va traslladar breument a Madrid per al despatx setmanal al palau de la Zarzuela.

Felip VI va començar el divendres 28 de juliol la seva activitat oficial a Palma de Mallorca rebent les autoritats balears al palau de l'Almudaina. I aquest divendres passat, Felip, Letizia i Sofia van oferir al mateix palau una recepció a les autoritats i a una representació de la societat balear, una cita que és 'fixa' a l'activitat estival dels reis des de la proclamació de Felip VI.

Prem per veure més contingut per a tu