Segueix-nos a les xarxes socials:

Ultimàtum de l'estat als treballadors d'Eulen per resoldre el caos al Prat

De la Serna va alertar la plantilla de l'empresa després de l'entrada de la Guàrdia Civil a l'aeroport

Ultimàtum de l'estat als treballadors d'Eulen per resoldre el caos al Pratefe/quique garcía

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va advertir ahir que l'assemblea que els treballadors d'Eulen celebraran demà és «l'última oportunitat» que tenen per acceptar l'oferta de mediació i evitar un laude arbitral obligatori que posi fi al conflicte a l'aeroport del Prat.

De la Serna va llançar aquest missatge alhora que va posar-se en marxa el dispositiu especial de la Guàrdia Civil per reforçar les línies de control a l'aeroport a partir de dilluns, quan està convocada una vaga indefinida dels treballadors que s'encarreguen de la seguretat en aquests filtres.

El govern central «mai no permetrà que milions d'espanyols estiguin subjectes a decisions i posicions intransigents d'uns quants», va dir el ministre.

Després de rebutjar dijous passat en assemblea la pujada salarial que plantejava la mediació de la Generalitat, l'assemblea es tornarà a reunir avui per votar de nou l'oferta mitjancera, que preveu un complement de 200 euros al mes per 12 pagues i altres mesures organitzatives.

En la primera assemblea van ser incloses, a més de la proposta de la Generalitat, la del comitè d'empresa i dues opcions intermèdies més, i finalment es va imposar una d'aquestes últimes que reclamava un augment salarial de 250 euros en quinze pagues.

Després de rebre dures crítiques del govern espanyol i de la Generalitat, el comitè de vaga va decidir al vespre d'ahir tornar a convocar l'assemblea, que se celebrarà al Prat de Llobregat.

També l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va fer una crida a la responsabilitat al comitè de vaga i als treballadors perquè valorin els avantatges de la proposta mediadora i canviïn de posició.

De la Serna va presidir divendres a Barcelona un comitè de crisi en el qual es va decidir reforçar la presència de la Guàrdia Civil a l'aeroport de Barcelona de cara al dilluns, si l'assemblea no accepta demà la proposta de mediació de la Generalitat.

En declaracions a Efe, el ministre va llançar ahir un «missatge clar i contundent» que a l'executiu no li «tremolarà la mà» a l'hora d'aplicar, en el marc de la legalitat vigent, «el que calgui» per garantir la seguretat pública i l'ordre a l'aeroport.

Prem per veure més contingut per a tu