Una turista espanyola va morir i set companys de viatge romanen ingressats en diferents centres mèdics de Windhoek, la capital de Namíbia, després de l'accident de l'autobús en què viatjaven. L'ambaixadora espanyola a Windhoek, Concepción Figuerola, va visitar els ferits als hospitals per conèixer la seva evolució i oferir-los tota l'ajuda que puguin necessitar. També està en contacte permanent amb els familiars de la dona morta i dels ferits per facilitar-los assistència consular, així com amb l'agència de viatges i amb les autoritats de Namíbia, a fi de conèixer les causes que van provocar l'accident.

En l'autobús sinistrat al nord-oest del país es desplaçaven 21 turistes espanyols que havien contractat un viatge organitzat per una agència amb seu a Barcelona.

D'altra banda, 69 turistes espanyols que havien viatjat al Nepal en sis grups organitzats romanen aïllats en un parc natural del país asiàtic a causa de les inundacions provocades per les pluges torrencials. Els espanyols, que formen part dels 600 turistes de diferents nacionalitats atrapats, estaven allotjats en diferents hotels del parc natural de Chitwan, un dels destins turístics més famosos del Nepal, inundat per les fortes pluges al centre i est del país, segons va explicar el cap de la policia d'aquesta zona oriental, Deepak Thapa.

L'ambaixada espanyola a Nova Delhi (Índia) té constància de la situació dels 69 turistes espanyols, que no es poden moure del parc a causa de les adverses condicions climatològiques. La delegació es va posar en contacte telefònic amb ells cada hora per comprovar que estaven bé i per facilitar el seu trasllat a Kàtmandu, la capital del Nepal, sempre que ho permeti la climatologia.

També s'ha activat el consolat honorari de Kàtmandu per atendre les necessitats dels turistes i facilitar-los tot el necessari perquè puguin sortir de la zona afectada per les inundacions.