La mesa del Parlament va concedir ahir la medalla d'honor de la cambra, en categoria d'or, al cos dels Mossos d'Esquadra, als serveis d'emergències, a la Guàrdia Urbana de Barcelona i a la Policia Local de Cambrils. La decisió es va prendre per unanimitat a la llarga reunió ordinària després dels atemptats terroristes de la setmana passada. La presidenta de la cambra, Carme Forcadell, va explicar que la concessió de la medalla pretén reconèixer «la dedicació, l'esforç i la valentia» dels integrants d'aquests serveis públics.

A més, amb la medalla, que s'entregarà el 10 de setembre, la cambra els lloa per haver actuat amb «enorme professionalitat, determinació i esperit de servei» per protegir la ciutadania i «dominar amb rapidesa l'amenaça ter-rorista».

Uns fets traumàtics

A l'acord d'ahir, la mesa va valorar que els cossos policials i d'emergències actuessin d'aquesta manera davant d'uns fets «traumàtics d'una violència extrema». I alhora va aplaudir el suport i l'acompa-nyament emocional i psicològic que van prestar a víctimes i familiars tant el dia de l'atemptat com els dies posteriors, així com «la forma i el contingut» de les explicacions públiques per mantenir «informada i serena» la ciutadania. L'acord, que Forcadell va llegir en roda de premsa davant de tots membres de la mesa excepte José María Espejo-Saavedra (Cs), «també vol fer extensiu l'agraïment i el reconeixement a la resta de cossos de seguretat».