Juana Rivas va acatar finalment ahir l'ordre judicial que l'obligava a lliurar els fills a la seva exparella, l'italià Francesco Arcuri, que va recollir a la Comandància de la Guàrdia Civil de Granada els dos nens, d'onze i tres anys i que , segons el seu advocat, es trobaven bé i tranquils.

Aquesta veïna de la localitat de Maracena (Granada), que havia mantingut durant l'últim mes els nens en parador desconegut per evitar lliurar-los al seu progenitor, condemnat per lesions el 2009 i a qui va tornar a denunciar per maltractaments el 2016, es va avançar unes hores a l'ultimàtum donat per la jutge que porta la causa penal.

La titular del Jutjat d'Instrucció 2 de Granada va deixar «sense efecte» el lliurament que va fixar a les 17.00 hores d'ahir al Punt Trobada Familiar de la Junta, ja que finalment Juana Rivas, a les 11.50 hores d'ahir al matí, va comparèixer voluntàriament davant la Guàrdia Civil i va lliurar els seus dos fills.

Una mica més d'una hora i mitja més tard, la seva exparella es va desplaçar fins a les dependències de l'institut armat a Granada, on es va retrobar amb els seus fills, amb els quals va abandonar la comandància al voltant de les 15.00 hores. Cap de les parts implicades va fer declaracions a les portes de la comandància, fins on havien acudit els mitjans de comunicació, encara que posteriorment l'advocat de Francesco Arcuri, Adolfo Alonso, va assegurar que els nens es trobaven «bé» i estaven «tranquils amb el seu pare».

El lletrat va apuntar que l'intercanvi dels menors entre els progenitors es va desenvolupar d'acord amb el que preveia i va subratllar la tasca de la Guàrdia Civil, que va facilitar que els nens marxessin sense haver-se vist sotmesos a la pressió mediàtica.