Les complexes negociacions per formar el nou Govern alemany han fet caure el suport ciutadà a la fórmula del tripartit entre conservadors, liberals i verds, una constel·lació inèdita a escala federal i l'única que donaria majoria estable a la cancellera, Angela Merkel, per a un quart mandat.

Tan sols el 45% dels alemanys considera bona o molt bona aquesta possible coalició, dotze punts menys que al principi d'octubre, segons el sondeig difós per la televisió pública ARD mentre ahir tornaven a reunir-se les tres delegacions a Berlín.

La caiguda s'atribueix a la lentitud amb què es desenvolupen les converses que van iniciar ja fa gairebé tres setmanes els partits implicats: la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel, la seva agermanada Unió Socialcristiana de Baviera (CSU), el Partit Liberal (FDP) i Els Verds. Segons els plans de la cancellera, com a màxim el proper dijous haurien de tancar aquestes converses prèvies amb resultats concrets. Merkel mantindrà una reunió demà amb el líder bavarès Horst Seehofer, el liberal Christian Lindner i el verd Cem Özdemir, a la recerca d'acostament en temes pendents.