L'expresident de la constructora OHL Juan Miguel Villar Mir va rebutjar ahir davant el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castelló haver pagat comissions al govern madrileny d'Esperanza Aguirre a canvi de l'adjudicació d'unes obra del metro el 2004, tal com va apuntar en seu judicial el presumpte cervell de la Púnica, David Marjaliza.

Segons fonts de la investigació, l'empresari, que compareixia en qualitat d'investigat, va precisar davant el magistrat instructor que igualment no va haver-hi donacions en B al Partit Popular, ja que, mentre va ser president de la companyia, va haver-hi «tolerància zero» amb la corrupció.

El jutge que investiga la trama Púnica l'havia citat juntament amb quatre persones més -entre aquestes l'empresari Javier López Madrid- pel presumpte pagament de comissions a canvi d'adjudicacions de contractes públics depenents de la conselleria de Transports de la Comunitat de Madrid, dirigida en el moment dels fets per Francisco Granados.

Sobre aquest tema, l'empresari es va desvincular del presumpte pagament de qualificacions de la societat Elsan, del Grup Villar Mir, a Gravitum, propietat aquesta última de Marjaliza. Igualment va negar haver pagat comissions al seu gendre Javier López Madrid perquè les donés a l'executiu madrileny, que dirigia Esperanza Aguirre.

En la seva declaració en seu judicial el 17 de gener passat, Marjaliza va dir que tant ell com Francisco Granados i Javier López Madrid s'havien repartit una comissió de 3,6 milions d'euros per l'adjudicació a una empresa del constructor de tres obres del metro de Madrid el 2004. Es va referir al metro lleuger a la localitat de Boadilla del Monte, el tram 1-B del metro nord i l'1-C de la connexió entre la línia 10 i el metro sud. El mateix dia de la seva declaració, Marjaliza va aportar noves factures a la causa.