Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC adverteix que hi ha un «ús arbitrari» del Codi Penal contra els CDR

La Guàrdia Civil ha detingut una suposada responsable dels CDR a qui la fiscalia acusa de delictes com terrorisme i rebel·lió

ERC adverteix que hi ha un «ús arbitrari» del Codi Penal contra els CDRMarc Martí

ERC ha advertit avui que "hi ha un ús arbitrari" del Codi Penal en les operacions policials i judicials contra els Comitès de Defensa de la República (CDR) que es duen a terme a Catalunya i que ja han comportat detencions.

La Guàrdia Civil ha detingut avui una suposada responsable dels CDR a qui la fiscalia acusa de delictes com terrorisme i rebel·lió pels talls de carreteres i sabotatges als peatges duts a terme per activistes d'aquests grups per Setmana Santa a Catalunya.

Des d'ERC, Pere Aragonès, que recentment ha assumit el càrrec d'adjunt a la presidència d'aquest partit, ha indicat en una entrada a Twitter que "davant les últimes notícies en relació amb membres dels CDR, tornem a rebutjar l'ús del Codi Penal contra la protesta pacífica", i afegeix que "estem atents a l'evolució dels esdeveniments".

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, també s'ha posicionat a Twitter sobre aquesta qüestió i ha dit: "intensifiquen la repressió perquè només entenen de força", i ha afegit que "la millor resposta és la solidaritat, la persistència i el convenciment que som un moviment cívic, pacífic, democràtic i transversal".

Marta Vilalta ha conclòs el seu comentari en el seu perfil a Twitter expressant també "tot el suport a les persones detingudes" i adjuntant l'etiqueta #JoSocCDR.

De la seva banda, el portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha criticat, també, la detenció de membres dels CDR amb una altra entrada en el seu perfil a Twitter: "CDR en furgons policials i corruptes en comissions parlamentàries".

Prem per veure més contingut per a tu