Segueix-nos a les xarxes socials:

Rivera aposta per fixar una barrera de vot del 3% per excloure els partits nacionalistes del Congrés

El president del partit taronja carrega contra Pedro Sánchez per obrir el diàleg amb el Govern

El president de Cs, Albert Rivera, va apostar ahir per impulsar una reforma de la llei electoral que fixi una barrera límit del 3% perquè un partit obtingui escons al Congrés dels Diputats, la qual cosa deixaria fora els partits nacionalistes i regionalistes de la cambra baixa. «Els espanyols no haurien d'estar en mans del 0,5% o el 0,7% de vots de partits nacionalistes que canvien governs, decideixen pressupostos i tenen privilegis. Això s'ha d'acabar», va etzibar Rivera en un nou míting de la plataforma España Ciudadana celebrat ahir a Màlaga.

«La sanitat espanyola, l'educació, la dependència i totes les partides dels pressupostos de l'Estat no poden estar en mans dels que volen liquidar Espanya», va continuar Rivera, que va citar noms com Bildu o ERC. «S'hauria de fer com a Alemanya. El nostre sistema electoral hauria de protegir la igualtat dels espanyols i l'interès general. Qui vulgui estar al Congrés que tregui vots suficients i pensi en tots els espanyols», va insistir el líder de Cs.

Rivera va afegir que una reforma de la Carta Magna ha de ser forçosament «per millorar i enfortir Espanya, no per debilitar-la i liquidar-la». «No s'ha de fer per acontentar Puigdemont, Torra i els partits separatistes, sinó per acontentar tots els espanyols», va matisar el president de Cs, que va tornar a carregar contra el nou executiu de Pedro Sánchez per les «concessions» al nou Govern català.

«De veritat Sánchez es pensa que els espanyols estem d'acord a aixecar el 155 a Catalunya? On ho hem votat? On ho hem elegit? En un despatx amb el PNB, amb Bildu, amb ERC?», va preguntar-se en veu alta Rivera, que ha tornat a demanar una convocatòria d'eleccions. «Anar a votar no és un objectiu, sinó l'instrument per tenir un govern fort i capaç de posar en marxa les reformes necessàries», va manifestar el líder de la formació taronja. «I això no ho pot fer un govern amb hipoteques i que no té un projecte de país», va sentenciar Rivera. «Patriotisme és no tenir por que els vots valguin igual i que els espanyols decideixin a les urnes. De Gaulle va dir que patriotisme és voler el millor per al teu país i nacionalisme és odiar tota la resta, i per això som patriotes», va valorar el president de Cs, interromput en nombroses ocasions per la militància amb crits de «volem votar» i «president, president».

Prem per veure més contingut per a tu