Segueix-nos a les xarxes socials:

Els xàfecs d'aquest matí han estat especialment intensos al litoral central

En municipis com Badalona han caigut més de 40 litres/m2 en mitja hora. El 112 ha rebut 154 trucades relacionades amb la pluja

El temporal d'aquest dilluns al matí ha estat especialment fort al litoral central on s'han recollit, per exemple, 40,4 litres/m2 en 30 minuts a Badalona (4,6 en un minut). Els xàfecs, que també han passat per la Catalunya Central sense provocar incidències destacades, van acompanyats localment calamarsa i molta activitat elèctrica, a més d' algunes ratxes fortes de vent. Altres dades destacades que ofereix el Servei Meteorològic de Catalunya, són les de l'Observatori Fabra, que ha registrat a primera hora 27,1 litres, i de Castellbisbal (Vallès Occidental), amb 23,3 litres en només mitja hora, mentre que a Vallirana (Baix Llobregat) els xàfecs també han deixat 10,4 litres en deu minuts.

El telèfon d´emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 11 h un total de 215 trucades per 154 incidents relacionats amb les pluges. La majoria d´aquestes trucades s´han fet des del Barcelonès (138), Bages (28), Osona (16) i Vallès Occidental (14). Per municipis, les trucades s´han realitzat majoritàriament des de Barcelona (82), Badalona (44) i Bages (12). Els avisos s´han realitzat principalment per inundacions, obstacles a la calçada, incidències de trànsit per climatologia i filtracions.

El següent vídeo mostra un moment de la tempesta, a Badalona:

A la Catalunya Central, segons la Policia Local de Manresa s'ha acumulat aigua al túnel de les Bases; els semàfors de la cruïlla del carrer de Sant Antoni Maria Claret i la sortida de l'estació d'autobusos han deixat de funcionar i també s'ha inundat parcialment la rotonda d'enllaç de la C-55 amb la C-25. Per part dels Bombers de la Generalitat, només han rebut dos avisos per actuar tot i les 28 trucades al 112. Han treballat en unes canonades embussades a Sant Joan de Vilatorrada i en la retirada d'un arbre caigut a la carretera BV-4031, a Castellar de n'Hug.

Protecció Civil té activat el pla Inuncat i recomana en general que la ciutadania s´allunyi de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioni el vehicle. També s´aconsella no travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada amb aigua, ni per guals, ni per passos soterranis ni per ponts si l´aigua està molt a prop de la carretera. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat.

Retards a l'aeroport del Prat

Les tempestes que han afectat l'àrea metropolitana de Barcelona han obligat a espaiar els aterratges d'avions a l'aeroport del Prat (Baix Llobregat) i els trànsits en ruta cap a aquesta instal·lació, cosa que ha provocat demores. El gestor de navegació aèria a Espanya, Enaire, ha informat en el seu compte de twitter que l'episodi de pluges els ha portat a prendre aquesta decisió per una qüestió de seguretat.

"Per seguretat, demores significatives a Barcelona-el Prat a causa de tempestes. Estem separant més els aterratges i trànsits en ruta cap a aquest aeroport", explicita en un dels seus tuits. Fonts de l'aeroport del Prat, un dels que registra més trànsit aeri d'Espanya, en especial durant la temporada d'estiu, han assenyalat a Efe que, fins a aquest moment, l'operativa en aquesta instal·lació és "normal".

Prem per veure més contingut per a tu