Segueix-nos a les xarxes socials:

Un gran incendi devora el Museu Nacional del Brasil

Es tracta de la institució històrica i cultural més antiga del país

Incendi al Museu Nacional del Brasil

24

Les flames d'un gran incendi han calcinat gairebé per complet l'edifici del Museu Nacional del Brasil, un dels equipaments culturals més importants del país, ubicat a la ciutat de Rio de Janeiro.

El foc s'ha registrat aquest diumenge. Els bombers, que han acudit al lloc dels fets des de set estacions diferents, han indicat que tot i la gran extensió de les flames no hi ha perill que l'incendi s'estengui a les àrees confrontants.

Segons els anàlisis preliminars, l'incendi ha afectat la pràctica totalitat del Palau de São Cristóvão, principal edifici del complex, especialment a dues de les zones disposades per a col·leccions i exhibicions, així com a l'ala administrativa.

Els més de 50 bombers desplegats a la zona han confirmat que de moment no hi ha víctimes mortals ja que el museu es trobava tancat a les visites en el moment en que es va desencadenar l'incendi, cap a les 7.30 de la tarda (hora local). Els guàrdies de seguretat que es trobaven a l'edifici han aconseguit escapar abans que l'estructura interna s'ensorrés.

La importància del Museu Nacional del Brasil

L'edifici constitueix la institució històrica i cultural més antiga del país, i va ser fundada per Juan VI de Portugal a 1818. El museu està vinculat a la Universitat Federal de Rio de Janeiro (UFRJ) i té un perfil científic i acadèmic.

L'immoble, que va ser seu de l'Assemblea Republicana Constituent entre els anys 1889 i 1891 --abans de convertir-se en museu en 1892--, forma part de l'Institut Nacional de Patrimoni Històric i Artístic del Brasil i compta amb almenys 20 milions de peces .

Prem per veure més contingut per a tu