Va ser una de les desaparicions més polèmiques i sonades de la història internacional. Madeleine McCann es va esfumar en l'any 2007 (en aquells dies tenia tan sols tres anys) durant unes vacances a Portugal i no s'ha tornat a saber res d'ella, encara que sempre s'ha cregut que el segrest era el principal motiu.

Tot un misteri que ha estat més que investigat tant per la policia portuguesa com per Scotland Yard i que encara es manté obert, tot i que ha estat aquesta setmana quan el màxim exponent de les forces de seguretat londinenques ha llançat un desafiament a la investigació.

David Edgar ha concedit una entrevista al diari anglès 'The Sun', on ha deixat molt clara la seva posició al respecte del cas Madeleine. "Encara està viva i roman a Portugal", diu sense condicions el detectiu anglès en el famós tabloide. "Aquest cas és desconcertant però solucionable", afegeix.

Edgar, a més, s'anima a donar consells als investigadors del cas. "Només aconseguiran resoldre el cas si els testimonis decideixen confessar. Ja sigui per remordiments de consciència o perquè es trobin en el llit de mort", diu per afegir que "també pot donar-se la situació que el segrestador discuteixi amb algun dels testimonis i aquests es decideixin a confessar ".

Les afirmacions d'Edgar no són res de nou per als pares de la petita. Investigats en el seu moment, sempre han mantingut que seguia viva. Altres teories assenyalaven directament als progenitors i deien que Madeleine va morir a l'apartament turístic del balneari de Praia da Luz.