Segueix-nos a les xarxes socials:

El 112 rep més de 1.200 trucades per la pluja, que s'ha fet notar sobretot a l'àrea metropolitana

Les esllavissades i l'acumulació d'aigua dificulten la circulació en 11 carreteres catalanes; s'han tancat estacions de metro de Barcelona i hi ha retards al Prat

La xarxa viària catalana registrava a les 20 h complicacions a 11 carreteres a causa de la pluja, segons informa el Servei Català de Trànsit. Deu de les carreteres afectades ho són per esllavissades. En concret, la C-55 està tallada a Abrera en direcció nord, cap a Manresa, per esfondrament. En aquest punt ha aparegut un esvoranc a la via. La C-58 està tallada a Vacarisses en direcció Barcelona, i la B-120 està tallada a Olesa de Montserrat en ambdós sentits. A banda, a la C-58, a Vacarisses, en direcció Manresa, hi ha un carril tallat. A la N-230b, a Pinell de Brai, en ambdós sentits, també hi ha un carril tallat. A la C-1414, a Esparreguera, es dona pas alternatiu. També estan parcialment afectades la C-151 a Castellbisbal i la C-243c a Terrassa, on ha caigut un arbre a la via.

Finalment, les tres vies tallades per inundació són la TP-3311 de la Sènia a la Galera, la N-260 a Sales de Llierca a causa d'un bassal d'aigua -en aquest punt es fan desviaments per l'A-26- i la C-150a a Porqueres.

D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona ha informat que s'ha activat en fase d'alerta el Pla municipal d'emergència per insuficiència drenant a causa de les pluges registrades durant les últimes hores. Des de les quatre de la tarda els Bombers de la capital catalana han rebut 81 avisos per baixos inundats i branques d'arbre caigudes, principalment. A tot Catalunya, la pluja ha provocat varies incidències i el 112 ha rebut més de 1.200 trucades al llarg del dia, entre elles del Vallès Occidental 695, del Barcelonès 215 i 151 del Baix Llobregat.

A Barcelona ciutat, TMB ha informat que s'ha hagut de tancar durant prop d'una hora l'estació de la Barceloneta de la línia L4 del Metro per inundació del vestíbul. La incidència, però, no ha afectat el servei de trens, que ha circulat durant aquesta estona sense dificultats. La incidència ha quedat resolta poc abans de les sis de la tarda.

TMB també ha informat que s'ha tancat pel mateix motiu un dels dos vestíbuls de l'estació de Fabra i Puig, a la línia 1, i de l'estació del Clot, a la línia 2. De la mateixa manera, en aquest cas de manera preventiva, s'ha tancat el telefèric de Montjuïc a causa del temporal.

També a Barcelona, la Guàrdia Urbana ha advertit que com a conseqüència de les precipitacions hi ha avaries semafòriques a diferents punts de la ciutat per falta de fluid elèctric.

També cal destacar que les fortes pluges que afecten l'aeroport del Prat poden causar retards en les sortides o arribades d'alguns avions, segons s'ha indicat des d'Aena.

Aquest és un recull dels vídeos més impactants de la jornada d'avui

Prem per veure més contingut per a tu