Les esllavissades i incidències causades per les pluges afecten de ple les dues principals carreteres d'accés del Bages a l'àrea metropolitana: d'una banda, l'aparició d'un esvoranc a la C-55 ha obligat a tallar la via a Abrera, en sentit Manresa; i, de l'altra, nombrosos despreniments de pedres a la C-58, a Vacarisses, han forçat Trànsit a aixecar les barreres de l'autopista C-16, al peatge de Sant Vicenç de Castellet.

A la C-55, segons Trànsit, ha aparegut un esvoranc aquest dijous a la tarda, just a la sortida des de l'A-2, a Abrera. Això ha obligat a tallar completament el carril en sentit Manresa. Els conductors de l'A-2 que volen anar en sentit Manresa, doncs, hauran de sortir a la sortida d'Esparreguera o anar a buscar els accessos a Manresa des del Bruc o des d'Igualada. Aquest fet està provocant retencions a l'A-2, entre Abrera i Esparreguera.

D'altra banda, nombrosos despreniments de pedres estan afectant tota la carretera C-58, entre Castellbell i Viladecavalls, la qual cosa obliga els Mossos a fer diferents talls a la calçada i a habilitar un carril en sentit contrari. Davant la forta afectació, el Servei Català de Trànsit, a les 6 de la tarda, ha ordenat la gratuïtat de l'autopista alternativa C-16, entre Manresa i Terrassa, per la qual cosa el peatge de Sant Vicenç ha aixecat les barreres. Cap a les 7 de la tarda, un cotxe va bolcar a la sortida del peatge, sense causar afectació al trànsit. A les 10 de la nit, la gratuïtat del peatge continuava activa, segons Trànsit, sense que hi hagués una previsió concreta sobre l'hora en què es tornarien a abaixar les barreres.