Segueix-nos a les xarxes socials:

Els implicats van buscar informació sobre fabricació d'explosius i armes

Els agents d'informació dels Mossos també van analitzar un altre mòbil trobat a casa dels Aalla, que no ha pogut ser atribuït a ningú en concret i que, fins i tot, podria pertànyer al pare d'un altre dels ter-roristes, Mohamed Houli Chemlal, ferit a Alcanar. De fet, l'aparell l'hauria utilitzat El Houssain Abouyaaqoub el dia abans dels atemptats. La memòria del telèfon tenia nombrosos àudios guardats: 128 eren «sures», versicles de l'Alcorà, i 41 eren «nasheeds», «cançons de caràcter gihadista combatent radical», segons els Mossos, que ho consideren una via d'autoadoctrinament.

En un telèfon que sí que s'atribueix directament a Said Aalla, mort a Cambrils, s'hi van trobar recerques a YouTube del març del 2017 de reportatges sobre el Daesh i sobre armes de foc. També hi havia imatges sobre Abu Bakr al Baghdadi, autoproclamat califa d'Estat Islàmic, i la seva bandera.

Informació sobre armes

Sobre armes, Aalla hauria buscat «com disparar» un fusell d'assalt que fan servir molts exèrcits europeus, inclòs l'espanyol, l'HK G36, i tenia diversos vídeos sobre la qüestió, a banda d'altres continguts sobre com muntar, desmuntar i disparar armes de gran calibre i pistoles.

Al pis de Driss Oukabir es va trobar un ordinador portàtil on constaven recerques a Google amb unes 700 imatges de martells, destrals, punyals, matxets i armes de foc, imatges que s'haurien descarregat abans del 5 de juny del 2017. També s'hi van trobar visites a pàgines web de ferreteries online i d'Amazon, on s'haurien pogut comprar algunes d'aquestes armes.

Prem per veure més contingut per a tu