Segueix-nos a les xarxes socials:

JxCat trobaria un «disbarat» que l'Estat impedís les compareixences dels presos a la comissió del 155

Pujol demana a Torrent que convoqui la ponència de la reforma del reglament

El portaveu adjunt de JxCat Eduard Pujol ha dit que seria un "disbarat" que l'Estat impedís les compareixences dels polítics en presó preventiva que han estat requerits a la comissió d'investigació de l'aplicació de l'article 155. Així s'ha expressat Pujol durant una roda de premsa al Parlament aquest dilluns a la tarda. El portaveu adjunt de JxCat també ha demanat al president de la cambra, Roger Torrent, que convoqui la ponència de la comissió de la reforma del reglament. Tot i mantenir la voluntat d'intentar investir el líder de JxCat, Carles Puigdemont, Pujol ha admès que ara mateix no està previst abordar aquest tema durant la reunió del grup a Waterloo dels dies 20 i 21 de gener -i que ha avançat l'ACN.

Els exconsellers Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Quim Forn, Josep Rull i Dolors Bassa estan citats a comparèixer com a testimonis a la comissió d'investigació del 155 per al dia 22 de gener, segons l'ordre del dia d'aquest òrgan -que presideix el diputat de JxCat Toni Morral. Tots ells estan en presó preventiva, però haurien de poder assistir presencialment a la comissió amb una autorització judicial. Pujol ha explicat que aquesta petició pertoca a Morral, com a president de la comissió.

"Suposo que l'Estat no afegirà més greuges i disbarats", ha sentenciat Pujol, que opina que els exconsellers han de poder participar a la comissió del 155 "de manera presencial o telemàtica". "Només faltaria que no puguin expressar-se, esperem que puguin venir", ha afegit.

Així, el 22 de gener se celebrarà la primera sessió de la comissió d'investigació del 155 amb compareixences de testimonis. A banda dels citats el dia 22, també estan aprovades les compareixences de l'expresident del Govern Carles Puigdemont i del president i de l'expresident de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez i Mariano Rajoy -respectivament-, encara que de moment no tenen data fixada.

Prem per veure més contingut per a tu