Segueix-nos a les xarxes socials:

Junqueras participarà de manera telemàtica en un acte de campanya

ERC va demanar que l'exvicepresident pogués prendre part en un cicle de conferències de premsa

Junqueras participarà de manera telemàtica en un acte de campanyaeuropa press

La Junta Electoral Central (JEC) va autoritzar el candidat d'ERC a les eleccions generals, Oriol Junqueras, a participar per via telemàtica en el cicle de conferències de premsa organitzat per al dia 19 per un mitjà de comunicació.

En conseqüència, l'àrbitre electoral demana a Institucions Penitenciàries que disposi les «mesures oportunes» perquè Junqueras intervingui aquell dia.

Així consta a l'acord que la JEC ha adoptat en la seva reunió d'aquest dimarts, amb el qual dona resposta a la petició d'Esquerra perquè Junqueras intervingui el 19 d'abril a les 10 del matí en el cicle de conferències de premsa que ha organitzat per a la present campanya l'Agència Catalana de Notícies.

En un acord de la setmana passada, la Junta Electoral denegava aquest extrem, però només per als dies 11, 15 i 18 a causa de la «urgència de temps» amb la qual s'havia formulat la sol·licitud, i per tant, per no haver-hi marge per complir els requisits.

No obstant això, deixava oberta la possibilitat que Junqueras pogués participar en els actes dels dies 19, 24 i 25, per a la qual cosa instava a Institucions Penitenciàries a redactar el corresponent informe.

Institucions Penitenciàries

A l'acord d'ahir, la Junta Electoral recorda que Institucions Penitenciàries invalida l'opció de què el candidat d'ERC, actualment jutjat al Tribunal Suprem, anés als actes de l'11 i del 15 d'aquest mes per «diferents circumstàncies operatives i funcionals que envolten la situació de presó preventiva», derivades de l'horari de les entrevistes i debats als quals ERC demana assistir.

També destaca la «impossibilitat» de «disposar de l'única sala de videoconferència operativa» al centre penitenciari de Soto del Real, o d'usar les dues sales previstes per a connexió telefònica, ja que aquells dies ja estan reservades per a les comunicacions d'altres interns. A més, aquells dies Junqueras ha d'anar al Suprem, puntualitza la JEC.

Prem per veure més contingut per a tu