Segueix-nos a les xarxes socials:

Ábalos diu que la prioritat del PSOE és governar en solitari

Els socialistes aposten per reeditar l'acord programàtic amb Podemos

Ábalos diu que la prioritat del PSOE és governar en solitariaina martí/acn

El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, va expressar ahir les seves reserves sobre un hipotètic acord amb Ciudadanos i va recordar que amb Podemos «hem desenvolupat una experiència de col·laboració de suport parlamentari, vam acordar un agenda social i tenim una experiència positiva que ens agradaria reprendre».

Segons Ábalos, aquesta serà l'«oferta» del PSOE i caldrà veure «quines són les exigències» de Podemos. En tot cas, va afirmar que la prioritat del PSOE «segueix essent la mateixa» que fins ara: «Un govern socialista amb acords programàtics i entesa també amb altres grups en ares d'enfortir l'institucionalitat i garantir l'estabilitat». «Crec que tenim marge suficient per anar acordant» des de la «voluntat d'entesa i acord amb tots els grups representats a la cambra que es mantinguin en el marc de constitucionalitat, respecte a la legalitat, a la integritat territorial d'Espanya i a les polítiques socialdemòcrates que identifiquen el PSOE», va dir.

El número dos del PSOE va avançar que les reunions que el president espanyol, Pedro Sánchez, mantindrà la setmana que ve a la Moncloa amb els líders del PP, Cs i Podemos són «institucionals», però Sánchez preguntarà sobre les intencions, la visió i els propòsits dels partits durant la pròxima legislatura. «És una qüestió que va més enllà dels interessos de partit, estem parlant d'assegurar la institucionalitat a Espanya, més enllà de la mateixa governabilitat», va afirmar.

Prem per veure més contingut per a tu