Segueix-nos a les xarxes socials:

Estat Islàmic anuncia la creació d'un nou grup filial a l'Índia

Va participar divendres en un enfrontament amb les forces de seguretat en el qual va morir un militant

Estat Islàmic ha iniciat la tasca per compensar les derrotes militars que van ensorrar el seu projecte de califat amb una renovada campanya d'expansió extramurs de Síria i l'Iraq, la seva gènesi. L'organització gihadista ha creat recentment una nova sucursal de la seva xarxa internacional a l'Índia. La irrupció de Wilaya de Hind va ser anunciada en un comunicat de la seva agència de notícies Al Amaq, que a més va informar de la primera acció atribuïda al grup: Les escaramusses entre presumptes militants de l'Estat Islàmic i les forces de seguretat índies a Amshipora, un poble del sud del Caixmir habitat per unes 1.700 persones. Segons va explicar la policia local, a l'incident registrat divendres passat va perdre la vida Ishfaq Ahmed Sofi, un militant de 34 anys que havia jurat lleialtat l'autoproclamat califa Abu Bakr al-Bagdadi.

Ahmed havia aparegut recentment a la propaganda de l'IS instant a realitzar la gihad al país asiàtic i actuava com a comandant de l'Estat Islàmic a Jammu i Caixmir, l'estat indi en què ha fixat la seva zona d'actuació el nou grup. Es tracta d'una àrea disputada entre l'Índia i el Pakistan, protagonistes de dues guerres, amb una destacada presència de fidels musulmans. A la vall del Caixmir, el 95% de la població és musulmana, mentre que altres districtes compten amb majoria hinduista i budista.

Fins ara, els acòlits d'Al Bagdadi efectuaven les seves escomeses en aquesta zona de l'Índia sota el paraigües de la batejada com a Província de Khorasan, una branca de l'Estat Islàmic sorgida al gener de l'any 2015 entre el Pakistan i l'Afganistan amb la clara intenció d'atreure militants desencantats dels talibans.

Prem per veure més contingut per a tu