Segueix-nos a les xarxes socials:

Dol en la política i el món de la ciència per la mort del divulgador Eduard Punset

A l'exministre, que ha traspassat als 82 anys d'edat, se li va diagnosticar un càncer de pulmó el 2007

Eduard Punset, divulgador científic de curiositat inabastable, va morir ahir als 82 anys d'edat a Barcelona, després que el 2007 se li diagnostiqués càncer de pulmó, de manera que ha arribat la fi física també per a l'home que afirmava que l'ésser humà arribarà aviat a la immortatlitat i que la seva mort no estava demostrada.

Punset va ser al llarg de la vida jurista, economista, polític, periodista i escriptor, a més d'un divulgador científic molt popular pel programa Redes de TVE (del 1996 al 2014). Les xarxes socials van omplir-se de mostres de condol i comentaris sobre aspectes d'un científic que es va dedicar a la divulgació del coneixement basant-se en la seva insaciable curiositat i el seu etern optimisme.

Nascut a Barcelona el 20 de novembre del 1936, Punset era fill d'un metge rural que va exercir a Cistella, localitat empordanesa on va viure de petit, fins que es va traslladar a Madrid, on es va llicenciar en Dret a la Universitat Complutense, per estudiar després Ciències Econòmiques a Londres i París.

Va militar en el Partit Comunista els anys 50 i a partir del 1958 va residir una dècada a França, Suïssa i Anglaterra. El 1962 va ser redactor de la BBC i director econòmic de The Economist a Londres. El 1969 va ingressar com a economista al Fons Monetari Internacional (FMI).

De retorn a Espanya, es va incorporar el 1973 al Banco Hispano Americano com a sotsdirector general de Planificació i Estudis Econòmics i Financers i, entre el 1977 i el 1978, va ser secretari general tècnic del ministeri d'Indústria i Energia. A final del 1979 va entrar al Govern de la Generalitat provisional de Tarradellas com a conseller d'Economia i Finances.

En les primeres eleccions autonòmiques, del 1980, va ser elegit diputat per Centristes de Catalunya UCD i posteriorment va entrar en l'últim Govern d'Adolfo Suárez com a ministre sense cartera de Relacions amb les Comunitats Europees (1980-1981).

El 1982 va abandonar UCD i va ser elegit diputat independent per les llistes de Convergència i Unió (CiU) a les eleccions generals fins a la seva renúncia, el 1983.

Elegit el 1984 president del Cercle Català de Madrid, el 17 d'abril de 1985 va ingressar al Centre Democràtic i Social (CDs) d'Adolfo Suárez.

El 1987 va ser elegit eurodiputat pels CD i reelegit el 1989. Va conservar el seu escó a l'Europarlament fins al 1994.

Va ser després d'aquesta etapa marcada per l'activitat econòmica i política quan Eduard Punset va guanyar molta popularitat com a divulgador científic, especialment com a director i presentador del programa Redes, emès per la 2 de Televisió Espanyola des del 1996 fins al 2014.

També va exercir com a professor de Ciència, Tecnologia i Societat a la Facultat d'Economia de l'Institut Químic de Sarrià i va escriure nombrosos llibres de temàtica política, social, científica o d'intel·ligència emocional.

Prem per veure més contingut per a tu