Segueix-nos a les xarxes socials:

El Suprem no permet a Junqueras sortir de la presó per recollir l'acta d'eurodiputat

Els magistrats addueixen un «perill irreversible» per al final del procés penal si va a Brussel·les, on remarquen que hi viu Puigdemont

El Suprem no permet a Junqueras sortir de la presó per recollir l'acta d'eurodiputatACN

El Tribunal Suprem no excarcerarà Tribunal SupremOriol Junqueras uns tràmits que havia de fer dilluns davant la Junta Electoral Central. Els magistrats argumenten que pot produir-se un "perill irreversible" per al final del procés, quan encara falta la sentència.

Apunten que hauria de sortir de l'Estat per anar a Brussel·les i això implicaria "pèrdua del control jurisdiccional" i de la presó preventiva que afecta l'exvicepresident. També subratllen que la seu del Parlament Europeu és a Brussel·les, on hi viu "el processat en rebel·lia Carles Puigdemont" i on ha establert "la seu de la república catalana a l'exili".

A més, diu que no es tracta pèrdua "irreversible" del seu dret de participació sinó "un aplaçament temporal" i que, més endavant i segons quina sigui la sentència, "poden desaparèixer els obstacles" que li impedeixen tenir la condició d'eurodiputat. El tribunal ha fet cas a la fiscalia i no a l'advocacia de l'Estat, que sí volia que se li donés el permís per acreditar-se com a eurodiputat al Congrés.

Prem per veure més contingut per a tu