La Federació d'Autoescoles de Catalunya (FAC) ha convocat per al proper dimarts una manifestació per reclamar a la Direcció General de Trànsit (DGT) «solucions immediates» davant la falta d'examinadors i les llistes d'espera que, denuncien, arriben en alguns casos als set mesos.

Amb el lema «AutoSOScoles», han convocat centenars d'automòbils per realitzar una «marxa lenta» entre les 10.30 h i les 11.30 h al voltant de la seu de la Delegació del Govern amb l'objectiu de «pressionar» la DGT i el ministeri de l'Interior perquè hi «trobin una solució».

Segons un comunicat de l'organització, Catalunya té des de fa cinc anys una borsa permanent de 50.000 alumnes que es veuen obligats a esperar entre sis i set mesos per examinar-se de la prova pràctica de conducció, cosa que demostra, han asseverat, que hi ha un «col·lapse en el sistema».

A Barcelona, aquesta borsa arriba a 40.145 persones, mentre que a Girona es redueix a 7.600, a Tarragona els temps d'espera són d'uns tres mesos, i Lleida és l'única província catalana amb una situació «normalitzada».