Els fiscals generals de 50 estats i territoris dels EUA van anunciar ahir l'inici d'una macroinvestigació contra el gegant tecnològic Google per una suposada violació de les lleis antimonopoli.

«És un tema molt important de la nostra era. Molts consumidors creuen que internet és lliure però hem après que no és així. Google és una companyia que domina tots els aspectes de la publicitat», va assenyalar en roda de premsa el fiscal general de Texas, el republicà Ken Paxton, que encapçala la coalició.

Califòrnia i Alabama

Els únics dos estats que no participen en la iniciativa són Califòrnia, on té la seva seu l'empresa, i Alabama.

Google s'ha enfrontat a acusacions que el seu servei de cerca web, que s'ha tornat tan dominant que ara és un verb, porta als consumidors als seus propis productes a costa dels competidors.

«És important que descobrim més sobre la informació que estem revelant i el preu que estem jugant. Si bé els demòcrates i els republicans són de diferents partits, tenim la responsabilitat de protegir als ciutadans dels nostres estats», va explicar Ashley Moody, fiscal de Florida, en la mateixa compareixença.

D'altra banda, en el nivell federal, el Departament de Justícia i la Comissió Federal de Comerç investiguen les activitats de Facebook, Apple i Amazon, també per possibles violacions de la llei antimonopoli.