20 de setembre de 2019
20.09.2019

Una anciana mata el seu marit d'un cop de plat al cap a Oriola

Un fill de la parella va alertar la policia que la parella, ell de 84 anys i ella de 83, havien discutit feia poc

20.09.2019 | 16:06
Una anciana mata el seu marit d'un cop de plat al cap a Oriola

Un home de 84 anys ha mort aquesta setmana a l'hospital d'Oriola deu dies després d'haver estat ingressat en estat crític amb dues greus lesions al cap que li va causar presumptament la seva dona, de 83 anys, amb un plat ceràmic al domicili conjugal, situat a la pedania oriolana de Desemparados.

Un fill de l'home mort va ser qui va denunciar el cas davant la Policia en sospitar que el seu pare havia estat agredit per la seva mare, tot i que ella va atribuir les lesions a un accident domèstic. La dona va ser detinguda el mateix dia de l'agressió, el 7 de setembre passat, i després de passar a disposició judicial es va acordar el seu ingrés a la presó, inicialment per temptativa d'homicidi, acusació que es modificarà al jutjat després de conèixer-se la mort de l'octogenari dimarts d'aquesta mateixa setmana.

Freda, despreocupada, gens afligida i sense interessar-se per l'estat de salut del seu marit. Així es va mostrar la dona de 83 anys quan els seus fills van anar al domicili dels seus pares a la pedania de Desemparats el matí del dia 7 de setembre. "Estarà dormint", va dir-li la a una filla quan va veure el seu pare estès al terra del garatge de l'habitatge amb un bassal de sang al seu voltant.

La dona havia trucat de matinada a la filla per demanar ajuda. Li va explicar que cap a les tres de la matinada va escoltar un soroll però no li va donar importància i posteriorment va trobar al seu marit al terra del garatge. L'home presentava dues lesions greus al cap i va ser evacuat en ambulància a l'hospital. Per la seva banda, un fill de l'octogenari va acudir a la comissaria d'Oriola i va comunicar a la policia que sospitava que la seva pròpia mare podria haver-li causat les ferides i va explicar que la tarda anterior havien mantingut una discussió per motius domèstics i que des de feia més de sis anys tenien conflictes de parella.

La Policia Nacional no tenia denúncies prèvies de maltractaments en la parella. Els investigadors es van traslladar al domicili i van detectar moltes contradiccions en el relat ofert per l'esposa.

Sang a les parets

Agents de Seguretat Ciutadana, Policia Judicial i Policia Científica van anar al domicili i en la inspecció van trobar restes de sang a les parets malgrat que la detinguda presumptament havia netejat minuciosament el lloc. Així mateix, en una galleda de les escombraries van descobrir trossos d'un plat ceràmic i en el cant d'un d'ells van detectar restes biològiques que presumptament pertanyen a la víctima.

Les indagacions policials i l'informe mèdic que apuntava que les dues lesions al cap van ser realitzades amb un objecte contundent van motivar que la Policia procedís a la detenció de la dona de 83 anys dona de l'home mort dimarts després d'estar deu dies ingressat en estat molt greu a l'hospital d'Oriola. Després de passar a disposició judicial es va acordar el seu ingrés a la presó preventiva.

La investigació que va permetre descobrir que l'home va ser agredit i no va resultar ferit en un accident domèstic ha estat realitzada de forma conjunta per agents de les brigades locals de Policia Judicial i Policia Científica de la Comissaria d'Oriola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit