Segueix-nos a les xarxes socials:

Els periodistes parlamentaris protesten al Parlament contra les agressions al col·lectiu

Demanen a Torra, Aragonès, Iceta i Roldán «més contundència» en els seus missatges de condemna

This browser does not support the video element.

Els periodistes parlamentaris protesten al Parlament contra les agressions al col·lectiu

Una cinquantena de periodistes parlamentaris han protestat aquest dimecres al Parlament contra les agressions a professionals durant les manifestacions polítiques i han transmès la seva preocupació al president de la Generalitat, Quim Torra, i al del Parlament, Roger Torrent, entre d'altres diputats i dirigents polítics.

Ho han fet convocats pel Col·lectiu Ciutadella, que agrupa periodistes parlamentaris catalans, tot just abans de l'inici del ple quan s'han assegut a terra amb les càmeres i micròfons davant seu.

També han escoltat les reivindicacions dels periodistes el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la líder de Cs al Parlament, Lorena Roldán; el del PSC, Miquel Iceta; el del PP, Alejandro Fernández; la portaveu dels comuns, Susana Segovia, i el diputat de la CUPVidal Aragonés, entre d'altres.

El president del col·lectiu, Rafa Garrido, ha demanat a Torra més contundència en els missatges de condemna d'aquestes agressions durant les manifestacions, i el president del Govern ha mostrat el seu suport per aconseguir que la premsa pugui treballar més "segura".

Garrido també ha demanat a Torra fer "pedagogia prèvia" de cara a les manifestacions, tenint en compte a més que es preveuen mobilitzacions durant aquests propers dies per respondre a la sentència del judici de l'1-O.

El president del col·lectiu ha defensat davant de diversos diputats que els periodistes han de poder exercir la seva professió amb llibertat i la màxima seguretat, raó per la qual el col·lectiu ha convocat aquest acte de protesta.

El col·lectiu havia fet una crida a participar en la protesta "davant els repetits episodis d'agressions i vexacions que han patit periodistes, càmeres de televisió i fotògrafs en les manifestacions, concentracions i actes de caràcter polític aquests mesos".

L'ha convocada per "exigir a la classe política més contundència en la condemna d'atacs a la premsa i altres mesures de protecció als professionals", cosa que el col·lectiu exigeix per a tots els mitjans de comunicació i en mobilitzacions de tots els signes ideològics.

Prem per veure més contingut per a tu