La Fiscalia de Brussel·les va anunciar ahir que espera que la Justícia espanyola lliuri la setmana que ve una traducció de l'euroordre activada pel jutge Pablo Llarena contra l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont per procedir a una «anàlisi amb deteniment», ja que així ho requereix «la complexitat del dossier i les dues ordres d'entrega europees emeses precedentment contra Puigdemont», va assenyalar el Ministeri Públic belga en un comunicat.

A la mateixa nota es precisa que el sol·licitant (Espanya) ha d'aportar una traducció en una de les tres llengües oficials a Bèlgica (francès, neerlandès o alemany) o en anglès i que la Justícia espa-nyola ha indicat que la lliurarà «la setmana que ve». El Tribunal Suprem va avançar ahir que ja s'està traduint en holandès l'euroordre. Segons les fonts, que expressaven molèstia per les demandes de l'oficina del fiscal públic belga, la traducció no és cap problema i es reenviarà en els pròxims dies.

«Una vegada hagin estat rebudes les traduccions de l'euroordre i de totes les peces adjuntes rebudes, la Fiscalia procedirà a l'anàlisi» de l'ordre europea de detenció i entrega, afegeix el comunicat. A continuació, el Ministeri Públic belga haurà de «verificar» si els delictes continguts a l'euroordre «constitueixen una infracció respecte al Dret belga», afegeix la Fiscalia. «Si es compleixen les condicions anteriors», la Fiscalia requerirà «que un jutge d'instrucció decideixi si l'ordre és vàlida o no i, per tant, posi la persona buscada sota ordre d'arrest o no», segons la Fiscalia de Brussel·les.

En aquest cas, el tribunal belga analitzarà si els delictes pels quals es persegueix Puigdemont són també accions penades per la legislació belga, cosa que en termes jurídics es coneix com doble incriminació, alhora que el jutge ha de valorar si hi ha perill de vulneració dels drets del detingut si es produeix la seva entrega, segons ha explicat l'advocat de Puigdemont, Paul Bekaert. Encara que el tribunal decideixi el lliurament de Puigdemont, la decisió pot ser recorreguda davant un tribunal d'apel·lació i, si aquest li dona la raó, també en cassació.