Els 39 cadàvers trobats en un camió frigorífic en un polígon industrial anglès corresponen a ciutadans d'origen xinès, segons va confirmar la policia britànica, que intenta determinar si darrere de la tragèdia hi ha una màfia de tràfic de persones. Els agents del cos policial d'Essex van continuar ahir l'interrogatori de l'únic sospitós fins ara per la mort d'aquests 31 homes i 8 dones: un home de 25 anys, nascut a Portadown (Irlanda del Nord), que conduïa el vehicle i al qual els mitjans han identificat com a Mo Robinson.

Es tracta del pitjor succés d'aquest tipus registrat al Regne Unit des que l'any 2000 van aparèixer asfixiats en un altre contenidor a Dover (Kent) els cadàvers de 58 immigrants d'origen xinès que havien pagat per ser introduïts irregularment en aquest país.

La Policia d'Essex, on es va trobar el camió - al polígon Waterglade Industrial Park, de la localitat de Grays-, investiga també la possibilitat que una d'aquestes bandes criminals dugui a terme les seves activitats a Irlanda del Nord, traficant amb persones per vendre-les a xarxes il·legals. Va ser el mateix conductor qui va trucar als serveis d'emergència després de trobar els cossos sense vida.

El regidor nord-irlandès Paul Berry va assenyalar que la família del detingut es troba en «estat d'autèntic xoc» i confia que la indagació aclareixi la seva suposada implicació involuntària.