Segueix-nos a les xarxes socials:

Milers de persones es manifesten a tot l'Estat contra la sentència pels abusos de Manresa

Col·lectius feministes reclamen un canvi en la llei sota el lema de «No és abús, és violació» en un centenar de ciutats

Milers de persones es manifesten a tot l'Estat contra la sentència pels abusos de ManresaJuan Carlos Caval/la opinión d emurcia

El malestar que ha generat la sentència que qualifica com abusos sexuals i no com agressió el cas de la violació de Manresa a l'antiga fàbrica Vinyes es va visualitzar amb manifestacions a les principals ciutats catalanes i d'arreu de l'Estat espanyol. N'hi va haver a Barcelona, Tarragona, Lleida, Igualada, Madrid, València, Pamplona, Oviedo, Múrcia, Gijón, i moltes altres poblacions fins a arribar al centenar de convocatòries.

A Barcelona, ahir a la tarda es van concentrar unes cinc-centes persones a la plaça Sant Jaume, on fins i tot l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va acompanyar durant uns minuts la protesta i va qualificar la sentència d'«indignant» per les penes imposades per «violar en grup una menor inconscient».

La protesta de rebuig a la sentència de Barcelona estava convocada pel col·lectiu Novembre feminista i els manifestants van cridar lemes com «Abús és violació», «Si en maten una ens maten a totes» i «Fora el patriarcat i el sistema patriarcal». A Madrid, la concentració va ser davant del ministeri de Justícia i va congregar un miler de persones, segons fonts policials, encapçalades per la presidenta de la Federació de Dones Progressistes, Yolanda Besteiro, que va considerar que la sentències és «incomprensible» i va «contra el sentit comú».

Avui, concentració a Manresa

Manresa

A Manresa, on dijous es va fer una manifestació per aquest motiu, se n'ha convocat una altra per avui a les 7 de la tarda, a Sant Domènec.

Prem per veure més contingut per a tu