Segueix-nos a les xarxes socials:

Open Arms alerta que la situació dels 73 rescatats al mar és crítica

L'organització humanitària Open Arms va alertar ahir que la situació a bord de l'embarcació és «crítica» a causa de l'estat de salut de les 73 persones que van rescatar fa tres dies en aigües de la Mediterrània central i del fort temporal que estan patint. El cap de la missió a bord de l'Open Arms, Ricardo Gatti, ha demanat ajuda a través de les xarxes socials després de denunciar que les autoritats italianes encara no han respost a la petició de poder desembarcar que l'organització humanitària va fer fa tres dies.

«Hem demanat un port segur on desembarcar, però de moment les autoritats responsables no hi han accedit», ha lamentat l'ONG, que assegura que, en les persones rescatades, n'hi ha que requereixen atenció especialitzada per cremades i ferides d'armes de foc.

Riccardo Gatti va explicar en un vídeo que la situació ha empitjorat a causa del temporal que afecta la zona on es troben, en aigües territorials italianes, amb pluja i onades de més de tres metres. «La situació no es pot aguantar», va advertir. Gatti ha assenyalat que Trípoli (Líbia) s'oferia a acollir els rescatats, però que s'ha descartat aquesta possibilitat perquè no hi ha garanties que aquests migrants rebin una atenció que es pugui considerar correcta.

Prem per veure més contingut per a tu