El president de la Generalitat, Quim Torra, va comunicar ahir a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i a la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, que no acudirà als actes dedicats a la Constitució del 1978 i va prometre impulsar un text constitucional català.

En dues cartes dirigides a Batet i Cunillera, el president declina «per raons estrictament polítiques i ètiques» la invitació a participar en els actes amb motiu del 41è aniversari de la Constitució, a Madrid i Barcelona.

«Aquesta Constitució ja no ens representa a una majoria dels catalans. I és per això que estem determinats a escriure'n una de nova, més moderna, més democràtica i més justa. Una Constitució catalana que sigui fidel a la voluntat dels catalans en el marc d'un procés democràtic i lliure», va assenyalar Torra en les seves missives. En nom de la Constitució, «interpretada de la manera més restrictiva possible», segons Torra, «es persegueixen les persones que tenen un projecte polític diferent a la unitat» d'Espanya.