Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern català ordena que els establiments d'oci nocturn romanguin tancats dues setmanes més

Salut recomana que a les zones on no hi ha restriccions les reunions es limitin a deu persones

El sector de l'oci nocturn continuarà tancat més enllà de diumenge que ve, quan acabarien els quinze dies previstos inicialment, i es prolongarà dues setmanes més, segons va afirmar contundent ahir el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon.

Argimon va explicar en una roda de premsa a Barcelona que el Departament de Salut proposarà allargar la resolució de tancament de discoteques i sales de ball a tot Catalunya quinze dies més.

La situació epidemiològica de Catalunya és «d'estabilitat» les últimes setmanes i el risc de rebrot va baixant, encara que lentament, i l'R (nombre de persones que pot infectar d'altres) està situada en l'1, va explicar, tot i que continua preocupant l'epidèmia i la transmissió comunitària a diverses zones.

Argimon va recomanar, també, que a les zones de Catalunya en què no hi ha restriccions als ciutadans limitin les seves reunions familiars o d'amistat a deu persones o menys i que siguin grups estables de persones amb les quals es té més relació.

Salut Pública ha optat per estendre els cribratges massius que s'estan fent des de dimecres a les ciutats de Ripollet, Sabadell i Terrassa a dues més la setmana vinent, encara que no han precisat quines seran.

Avui es faran proves PCR massives a dos barris de Terrassa i ahir van fer-se a la localitat de Torregrossa (Pla d'Urgell), on s'ha observat un brot d'una quinzena de casos per la qual cosa les proves es realitzaran a persones d'entre 15 i 44 anys d'aquesta petita població.

A Ripollet (Vallès Occidental) es van fer ahir 384 proves al mateix nombre de ciutadans que viuen a sis carrers concrets, a alguns dels quals se'ls va informar que si no disposaven de targeta sanitària dels professionals ubicats a la mateixa carpa del SEM instal·lada en un parc proper se la podrien fer en aquest moment, amb la PCR.

A Sabadell van fer-se 320 PCR ahir al matí, i avui prosseguirà el cribratge a dos barris més de Terrassa.

D'altra banda, la situació de Barcelona ciutat, segons va explicar Jacobo Mendioroz, coordinador de la Unitat Covid de Catalunya, és «estable».

Prem per veure més contingut per a tu