El sector de l'oci nocturn continuarà tancat més enllà de diumenge que ve, quan acabarien els quinze dies previstos inicialment, i es prolongarà dues setmanes més, segons va afirmar contundent ahir el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon.

Argimon va explicar en una roda de premsa a Barcelona que el Departament de Salut proposarà allargar la resolució de tancament de discoteques i sales de ball a tot Catalunya quinze dies més.

La situació epidemiològica de Catalunya és «d'estabilitat» les últimes setmanes i el risc de rebrot va baixant, encara que lentament, i l'R (nombre de persones que pot infectar d'altres) està situada en l'1, va explicar, tot i que continua preocupant l'epidèmia i la transmissió comunitària a diverses zones.

Argimon va recomanar, també, que a les zones de Catalunya en què no hi ha restriccions als ciutadans limitin les seves reunions familiars o d'amistat a deu persones o menys i que siguin grups estables de persones amb les quals es té més relació.

Salut Pública ha optat per estendre els cribratges massius que s'estan fent des de dimecres a les ciutats de Ripollet, Sabadell i Terrassa a dues més la setmana vinent, encara que no han precisat quines seran.

Avui es faran proves PCR massives a dos barris de Terrassa i ahir van fer-se a la localitat de Torregrossa (Pla d'Urgell), on s'ha observat un brot d'una quinzena de casos per la qual cosa les proves es realitzaran a persones d'entre 15 i 44 anys d'aquesta petita població.

A Ripollet (Vallès Occidental) es van fer ahir 384 proves al mateix nombre de ciutadans que viuen a sis carrers concrets, a alguns dels quals se'ls va informar que si no disposaven de targeta sanitària dels professionals ubicats a la mateixa carpa del SEM instal·lada en un parc proper se la podrien fer en aquest moment, amb la PCR.

A Sabadell van fer-se 320 PCR ahir al matí, i avui prosseguirà el cribratge a dos barris més de Terrassa.

D'altra banda, la situació de Barcelona ciutat, segons va explicar Jacobo Mendioroz, coordinador de la Unitat Covid de Catalunya, és «estable».