Segueix-nos a les xarxes socials:

L'oposició bielorussa clama davant l'ONU tot i l'intent de boicot de Minsk

La líder de l'oposició bielorussa, Svetlana Tikhanóvskaia, va demanar ahir davant el Consell de Drets Humans de l'ONU eleccions lliures i una investigació internacional sobre els abusos contra manifestants després de més d'un mes de protestes, i això tot i l'intent de Minsk i els seus aliats de boicotejar el debat.

L'ambaixador bielorús a Ginebra, Iuri Ambrazevitx, va exigir al Consell que no s'emetés el missatge per videoconferència de l'opositora, refugiada a Lituània després de les eleccions del 9 d'agost, i les seves protestes pel format del debat van ser secundades per Rússia, la Xina i Veneçuela, la qual cosa no va impedir que aquest continués.

«La situació a Bielorússia exigeix atenció internacional. Manifestants pacífics han estat detinguts il·legalment, colpejats i violats, i alguns han estat trobats morts», va denunciar Tikhanóvskaia en el seu missatge.

La líder opositora a l'exili va afirmar que entre les demandes de «la majoria democràtica de bielorussos» figura que el seu Govern autoritzi una missió internacional «per documentar les atrocitats del règim».

Prem per veure més contingut per a tu