Segueix-nos a les xarxes socials:

Els professionals han rebut formació per poder fer la prova

Un reactiu amb la mostra dona el resultat en 15 minuts mentre el pacient s'espera a fora

El servei d'urgències de primària que hi ha al CAP Bages de Manresa, el CUAP, va ser el primer que va utilitzar els testos ràpids. Posteriorment s'hi va afegir pediatria, i aquesta última setmana l'atenció primària en general. Els professionals han hagut de fer formació.

Amb el pacient a dins comença tot el procés. El test és com un quit on ja hi ha tot el material. Es tira un líquid en un tub llarg i prim, es treu la mostra del nas amb l'escovilló i aquest s'introdueix dins el tub en qüestió. Un cop a dins, s'ha de fer girar el pal. El tub es tapa i es treu com una mena de tap que hi ha a la part de sota. Es tiren unes gotes en un reactiu (a la imatge) i el que surt de sota del tub. I a partir d'aquí cal esperar els 15 minuts. La infermera que divendres passat feia les proves al CAP Plaça Catalunya encenia en aquell moment un cronòmetre a partir del minut 15, i convidava l'usuari a esperar-se a fora.

Passat aquest temps, el tornava a cridar i el convidava novament a entrar a la consulta per comentar-li els resultats. En cas de ser positiu, també li recordava que havia de fer aïllament i que es posava en marxa el protocol per evitar contagis i trencar cadenes de transmissió.

Prem per veure més contingut per a tu