El 5 de gener Ses Majestats també faran parada obligada a Berga i Igualada, on les cavalcades tenen una gran tradició, si bé enguany admeten que hauran de readaptar-ne el format amb diverses possibilitats obertes i cap de concreta que a hores d'ara tenen en estudi.

«Els nens poden estar tranquils, que els reis vindran a Berga. Haurem de buscar la manera que sigui més segura, però d'una manera o altra hi seran», ha assegurat a aquest diari la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Roser Valverde.

El consistori berguedà treballa des del mes d'agost per planificar una celebració que segons expliquen no es pot esborrar de cap manera del calendari. Tot i que les restriccions i la incertesa estan fent que la tasca sigui especialment complicada, Valverde argumenta que «estem treballant amb aquests escenaris de dificultat afegida, però ja tenim algunes propostes diferents per garantir la capacitat. Tot i això, no tenim res definit», apunta. Sigui com sigui, assegura que es farà el possible per normalitzar una nit que de cap manera serà com la coneixem. «Una cavalcada normal no ho serà, ja que per exemple hi ha el hàndicap que no es poden donar els caramels. Tot i això tenim propostes que van des de fer una cavalcada més o menys controlada a no poder fer res i haver-nos de reinventar des d'una altra perspectiva, que això no és el que voldríem», acaba Valverde.

Per la seva banda, des de l'Ajuntament i la Fundació Reis d' Igualada també «farem tot el possible per mantenir l'esperit de la festa», amb la idea que es pugui fer alguna proposta presencial «sempre vetllant per la salut i la seguretat dels veïns» o recorrent a la via telemàtica en cas de mesures més estrictes, apunta Eduard Creus, de la Fundació. La qüestió és que els infants «d'una manera o altra els puguin veure, per exemple a través d'algun missatge que els Reis puguin enviar des del seu palau d'Orient».

Més enllà de la cavalcada, a Igualada hi ha dos altres moments màgics com són l'arribada del patge Faruk el dia 28, i el lliurament de cartes del dia 1, i sigui com sigui «està clar que el missatge del dia 28 es farà i arribarà a totes les llars», i que d'alguna manera també es recolliran les cartes.