Segueix-nos a les xarxes socials:

Els comptes afronten una primera fita amb el debat dels vetos

El projecte de Pressupostos Generals de l'Estat de 2021 afronta aquesta setmana la seva primera fita amb el debat de les set esmenes a la totalitat presentades per sengles grups, que previsiblement seran rebutjades. El debat arrencarà demà a les 12.00 amb la defensa dels comptes per part de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i continuarà amb les intervencions dels grups per a argumentar els seus vetos, de major a menor. La votació de les set esmenes a la totalitat, presentades per PP, VOX, JxCAT, Coalició Canària (CC), Fòrum Astúries, BNG i la CUP està prevista per al dijous i es farà de manera conjunta.

Aquests vetos seran probablement rebutjats amb la majoria que conformen els partits que van donar suport a la investidura, ERC i Ciutadans, que apel·la a la responsabilitat davant la pandèmia de la covid-19. El PP, en canvi, demana la devolució d'uns comptes que titlla d'«incendiàris» i irreals, en considerar que llastraran la recuperació econòmica amb pujades d'impostos. VOX coincideix a qualificar d'«irreal i irresponsable» el quadre econòmic del Govern, mentre que CC reclama un pressupost específic per a Canàries; BNG, més fons per a Galícia; JxCAT, més inversions per a Catalunya; la CUP, derogar la llei mordassa i la reforma laboral, i Fòrum Astúries veu discriminació entre territoris.

Montero es va mostrar dissabte confiada que l Pressupost superarà les esmenes a la totalitat i va defensar uns comptes que considera «imprescindibles» per a la recuperació econòmica i social, així com per canalitzar la primera anualitat dels fons europeus (26.634 milions d'euros). El projecte pressupostari augmenta la dotació per a sanitat, educació, habitatge i pensions i incrementa els impostos per a rendes altes, grans empreses i el dièsel.

Prem per veure més contingut per a tu