La consellera de Salut, Alba Vergés, va dir ahir a Igualada que el que hauríem de fer els catalans durant les festes de Nadal és seguir més que mai el que diu la dita: «per Nadal, cada ovella al seu corral». Vergés va fer ahir una visita als cribratges que s´estan fent aquesta setmana a Igualada, on les dades d´afectació de la covid-19 han empitjorat.

Vergés va explicar que les trobades de deu persones seran «molt íntimes». Sobre el pla del govern espanyol per Nadal, Vergés va voler aclarir que les propostes són molt similars, però que Catalunya «té un marc de decisions propi» i «les decisions es prenen aquí».

Preguntada sobre si hi ha contradiccions entre els missatges que es llancen des del Govern en relació amb les festes de Nadal, Vergés va voler deixar clar que «no» i va apuntar que «precisament hem intentat fer un Pla de Nadal perquè les persones tinguin eines per decidir com celebrar aquest Nadal tan diferent». Vergés ha recordat que s´han limitat les trobades a un màxim de deu persones i a dues bombolles de convivència, una decisió que, segons ella, se cenyeix «a allò estrictament més íntim».

Sobre la reobertura progressiva de l´activitat econòmica, la titular de Salut va recordar que «estem encara en pandèmia i en la línia alta de transmissió» i, per això, va apel·lar a la reducció de la mobilitat i a evitar fer trobades amb diferents persones.

Vergés va dir que es faran més de 1.600 proves en tres dies. a Igualada. I va lamentar la situació a l´Anoia i a Igualada, que «ha empitjorat». En concret, al conjunt de l´Anoia la RT es troba a l´1,43 i el percentatge de positivitat al 5,03, mentre que a Igualada el risc de rebrot és de 315, la RT es troba a l´1,23 i el percentatge de positivitat al 7,43.