Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Llorenç de Morunys detecta cinc positius entre 190 PCR

L’Institut Escola Vall de Lord tenia ahir cinc grups educatius confinats, però avui 2n d’ESO reprèn la presencialitat

Sant Llorenç de Morunys detecta cinc positius entre 190 PCRarxiu/esther espluga

La Vall de Lord continua sent el punt més preocupant pel que fa a l´afectació de la covid-19 al Solsonès. Divendres es van realitzar a Sant Llorenç de Morunys unes 190 proves PCR entre les fetes al sub-CAP del poble, a la residència d´avis i a l´institut escola. D´aquestes proves es van detectar un total de cinc positius que es sumen als 40 que s´han detectat a la Vall de Lord a partir del 2 de desembre.

A l´Institut Escola Vall de Lord s´hi va fer un cribratge massiu entre alumnes, docents, personal de neteja o professors d´extraescolars, entre d´altres. D´aquestes 110 proves en van sortir 3 positius. La Generalitat va decidir ampliar el nombre de grups confinats al centre. Així, a més del grup de 2n d´ESO, que va ser el primer en confinar-se i que avui tornarà a l´activitat presencial, el centre també té els grups de P3, P4 i P5, el cicle superior de primària i el grup de 1r d´ESO confinats. Es preveu que P3 i P4 tornin el dia 21 i que la resta ho facin després de les festes de Nadal.

Pel que fa a la residència d´avis, entre les proves que es van realitzar als contactes estrets i als usuaris de l´equipament en van sortir dos positius, del qual un és una persona usuària. Amb aquest positiu, la residència d´avis La Vall té quatre treballadors positius i tres usuaris. Tot i que dos d´ells són asimptomàtics i un va presentar símptomes lleus, l´alcalde, Francesc Riu, assegura que tots es troben bé.

Segons les dades del Departament de Salut, Sant Llorenç té un risc de rebrot de 7.010,73 punts i Guixers s´enfila fins als 10.338,3.

Prem per veure més contingut per a tu