La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, va dir ahir que el seu partit «no comparteix» el manifest de l'anomenat Consell per la República sorgit de la reunió de dissabte passat, perquè ERC vol transitar cap a la independència per «la via àmplia de sumar més gent en favor d'un referèndum, i no per la via estreta».

En la roda de premsa posterior a la reunió dels dirigents d'ERC, Vilalta va recordar que la seva formació ja va demanar al setembre que el Consell per la República no celebrés actes públics fins després de les eleccions «per protegir-lo de les tensions electorals i que no pogués ser utilitzat de forma partidista».

La portaveu d'ERC va lamentar que no fos atesa la petició del seu partit, motiu pel qual en la reunió de dissabte passat no va voler assistir i, després d'analitzar el text del manifest posterior a la trobada, la direcció d'ERC va advertir que «no ho comparteix» i que l'acte va tenir «un caràcter partidista».

El que vol ERC, va dir Marta Vilalta, «és poder treballar en propostes de consens», mentre que el que ha vist ara al Consell de la República és que fa propostes «que estan lluny d'aglutinar el conjunt del moviment independentista».