Els Mossos d'Esquadra han iniciat, aquest darrer cap de setmana, un dispositiu de vigilància per tal de controlar, juntament amb policies locals i vigilants municipals i Agents Rurals, els accessos als entorns rurals dels municipis del Baix Llobregat Nord.

Segons va explicar ahir el cos policial en una nota de premsa, al llarg dels darrers caps de setmana, els agents han detectat que s'ha produït un increment de l'ocupació del medi natural per part de persones amb motocicletes, amb les quals es practiquen esports com el trial i el cros, malgrat les restriccions actuals derivades de les mesures per a la contenció de l'expansió de la pandèmia del coronavirus.

Davant d'aquesta situació, els Mossos d'Esquadra i els vigilants municipals de Castellví de Rosanes van iniciar els controls el diumenge 31 de gener i aquests dispositius es portaran a terme fins que siguin vigents les actuals restriccions.

De fet, asseguren que el desplegament operatiu de control intensiu d'accés motoritzat s'intensificarà en les properes setmanes en les diferents zones rurals del Baix Llobregat Nord.

Els controls compten amb la participació del Cos d'Agents Rurals, de les diferents Policies Locals del territori. Per part del cos dels Mossos d'Esquadra hi prenen part els agents del grup de proximitat de la comissaria de Martorell i de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Metropolitana Sud.

Els objectius d'aquest dispositiu, expliquen des del cos, són per una banda, implementar les mesures de restricció de mobilitat actuals per la covid-10 i de l'altra banda, garantir el compliment de la Llei d'accés al medi natural vigent.