La número 2 del Partit Demòcrata, Joana Ortega, ha visitat Manresa per defensar la petita i mitjana empresa. Durant la seva estada a la capital del Bages i a la comarca ha visitat diversos empreses, bàsicament del sector tèxtil i mecànic.

El PDeCAT ha recordat que les petites i mitjanes empreses generen el 70 % de l'ocupació a Catalunya i suposen el 95 % del teixit productiu. L'exvicepresidenta del Govern català ha volgut posar èmfasi en l'esforç i el sacrifici que estan fent «milers» d'empreses i ha reclamat ajudes directes per aquelles que estan afectades d'una forma especial per la pandèmia de la covid.

Ortega ha visitat diferents empreses del territori i s'ha reunit amb els seus responsables. Ha remarcat la necessitat d'incentivar l'economia del territori perquè la gent no hagi de marxar del lloc on viu per poder tirar endavant les seves iniciatives empresarials. «Les persones que volen construir els seus projectes professionals s'han de poder quedar al territori. Han de poder obrir una empresa i treballar al lloc on viuen. Això és essencial per generar riquesa i vida arreu del país», ha declarat.

La candidata número 8 del PDeCAT per Barcelona i també presidenta de la formació al Bages, Ivet Castaño, ha acompanyat Ortega durant la seva estada a la comarca.

En la mateixa sintonia que l'exvicepresidenta, Castaño ha destacat el paper de les petites i mitjanes empreses com un dels «autèntics motors de Catalunya». Ha defensat que el millor subsidi per la gent que està a l'atur és la creació de llocs de treball.