La manifestació d'ahir a la tarda a Barcelona contra l'empresonament del raper Pablo Hasél va acabar amb una desena de barricades al carrer Girona, després que els Mossos d'Esquadra haguessin dispersat els manifestants amb les furgonetes fent servir la tècnica del carrusel.

En una concentració que es va iniciar a les 7 de la tarda a l'Arc de Triomf de la ciutat, els manifestants es van dirigir a la Prefectura de Policia, on van entonar crits de «Llibertat Pablo Hasél», van rapejar i cantar L'estaca, de Lluís Llach. En aquest punt, s'hi va desplegar un fort dispositiu policial i hi va haver llançament de vidres i objectes contundents. Mentre els participants avançaven es van situar davant del Palau de la Música i un grup reduït va tombar algunes jardineres i va fer una barricada per barrar el pas a les furgonetes dels Mossos. Posteriorment la protesta va anar cap al carrer Girona, on es van aixecar barricades, algunes de les quals es van encendre, des de l'altura de Ronda Sant Pere fins a la Gran Via.

Els Mossos van intervenir un cop la protesta va arribar a la Gran Via, on van dispersar els concentrats amb la tècnica del carrusel. Tot i això, alguns manifestants també van aixecar barricades a la part superior del carrer Girona, i els Mossos van seguir circulant per la zona per dissoldre la protesta fins a al voltant de les 21.30 hores. Durant la jornada hi va haver almenys dues detencions per requeriments judicials, segons van explicar fonts policials, mentre s'espera el balanç final.

La protesta, convocada pels CDR, va començar amb una concentració d'unes 700 persones a l'Arc de Triomf, la majoria refugiades de la pluja sota l'arc. La manifestació es va convocar amb el lema «Brimo dissolució», en referència a la unitat antidisturbis dels Mossos, les actuacions dels quals l'última setmana han estat qüestionades per diversos sectors. També va coincidir amb la setena nit de manifestacions després de l'empresonament del raper Pablo Hasél, per qui els manifestants van cridar repetidament «Hasél llibertat».