Segueix-nos a les xarxes socials:

Sanitaris:«Tornaríema fer-ho»

Els professionals a primera línia de la covid enfoquen la seva esperança en la vacuna, amb el desig de combatre el virus

Els professionals sanitaris que d'ençà que va començar la pandèmia de la covid-19 han estat combatent la malaltia a primera línia tenen la sensació que el temps s'ha alentit al llarg d'aquest any. El calendari ja ha donat la volta des d'aquell març del 2020 en què van començar a veure com els hospitals s'omplien de pacients que presentaven símptomes de la patologia. Malgrat el desgast físic i emocional que ha suposat per a molts dels professionals mantenir-se al peu del canó per fer front a les successives onades, la gran majoria afirmen amb rotunditat i vehemència que ho tornarien a fer sense dubtar-ho.

Un any després de l'inici de l'estat d'alarma, el passat 13 de març, aquest diari recull un seguit de testimonis que, des de diferents àmbits, van assumir el repte personal i professional d'arremangar-se les mànigues i posar-se a treballar per combatre el virus. A dia d'avui, encara segueixen a primera línia des de diferents fronts, com ara les urgències, la unitat de cures intensives, la rehabilitació o l'atenció primària, i s'emocionen al rememorar la gravetat de les escenes que han presenciat al llarg d'aquest temps i que encara segueixen vivint.

L'aïllament dels pacients, el treball amb els equips de protecció feixucs i l'augment de la càrrega de treball durant l'inici de la pandèmia van ocasionar un gran impacte emocional als sanitaris. Tot i això, els professionals consultats afirmen que ho tornarien a fer una i mil vegades. L'estima per la seva professió està per sobre de l'esgotament i del desgast psicològic. A hores d'ara, mantenen l'esperança amb la vacunació i desitgen que algun dia aquest any només quedi en un record borrós.

Prem per veure més contingut per a tu